کدنویس قالب وردپرس افزونه وردپرس
تشخیص و درمان اختلالات سیستم عصبی
تشخیص و درمان اختلالات سیستم عصبی
2018-11-18
سکته مغزی چیست؟
سکته مغزی چیست؟
2018-11-18
نمایش همه

نورولوژیست / متخصص مغز و اعصاب کیست؟

نورولوژیست / متخصص مغز و اعصاب کیست؟

پزشکی که در زمینه بیماری های مغز و اعصاب (نورولوژی) تخصص دارد نورولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب نام دارد.

پزشک عمومی بعد از سپری کردن ۴ سال دوره رزیدنتی در تخصص بیماریهای مغز و اعصاب به نورولوژیست منسوب می گردد و پس از آن با گذراندن دوره های تکمیلی فوق تخصصی مغز و اعصاب در رشته های مربوطه (سردرد، بیماریهای حرکتی، خواب، بیماریهای عروقی مغز، Neuro Imaging، ام اس، دمانس، سرع، نورو افتالمولوژی ) به صورت فوق تخصصی به درمان بیماران مبتلا به بیماریهای مغز و اعصاب می پردازد.

متخصص مغز و اعصاب تهراناز آنجاکه سیستم عصبی انسان از مهمترین قسمتهای بدن است و سایر قسمتهای بدن را تحت تاثیر قرار می دهد یا به عبارتی سازماندهی و فرماندهی می کند، شناخت بیماریهای مغز و اعصاب و تشخیص و درمان آن کاری کاملا تخصصی است که فقط باید توسط متخصصین مغز و اعصاب که در این زمینه دانش و مهارت کافی دارند انجام شود چراکه علائم بعضی از بیماریهای مغز و اعصاب مشابه یکدیگرند و نورولوژیست باید با معاینات دقیق و در صورت نیاز با انجام آزمایشات تخصصی، بیماریها را از هم تشخیص دهد.

سیستم عصبی انسان شامل دو بخش مرکزی و محیطی است.سیستم عصبی مرکزی شامل مغز (نیمکره های مغزی Cerebrum ، ساقه مغز Brain stem و مخچه Cerebellum ) و نخاع می باشد؛ سیستم عصبی محیطی شامل نورونهای عصبی محیطی است که ارتباط بین مغز و نخاع با بقیه ارگانها، اندامها و عضلات را برقرار می کند.
بسته به اینکه کدام یک از قسمت های سیستم عصبی دچار اختلال شود بیماریهای متفاوت مغز و اعصاب ایجاد می شود.

نورولوژیست / متخصص مغز و اعصاب کیست؟

متخصص مغز و اعصاب

متخصص مغز و اعصاب خوب با دانش کافی درباره آناتومی و فیزیولوژی و چگونگی کارکرد سیستم عصبی و ارتباطات پیچیده آنها قادر به لوکالیزه کردن محل درگیری و نوع اختلال کارکرد و در نتیجه تشخیص نوع بیماری سیستم عصبی می باشد و در این مسیر از معاینه دقیق مغز و اعصاب و در صورت نیاز روشهای پارا کلینیک مثل تصویر برداری مغز شامل ام آر آی (MRI )، سی تی اسکن مغز، سونوگرافی داپلر عروق مغز و کاروتید (TCD & ECD ) و نوار مغز و نوار عصب و عضله استفاده می کند. و نهایتا با تشخیص صحیح نوع بیماری مغز و اعصاب درمان مناسب را انجام می دهد.

بیماریهایی که مربوط به حیطه متخصص مغز و اعصاب می شود شامل موارد زیر است:

۱- انواع سردرد شامل میگرن،سردرد تنشی، کلاستر،نورالژی، تریژمینال و …

۲-سرگیجه

۳- اختلال راه رفتن و تعادل

۴- تشنج و صرع

۵- کاهش سطح هوشیاری و بیهوشی گذرا

۶- انواع اختلال حافظه شامل آلزایمر، دمانس فرونتوتمپورال، دمانس عروقی و …

نورولوژیست (متخصص مغز و اعصاب)

۷- بیمارهای عروقی مغز شامل سکته مغزی، خونریزی مغزی، تنگی عروق مغز و کاروتید که تا حدودی با سونوگرافی داپلر عروق مغز و کاروتید گردن قابل بررسی و پیشگیری است.

۸- بیماریهای حرکتی مثل پارکینسون

۹- انواع لرزش و ترمور دست و سر

۱۰- اختلال تکلم و صحبت کردن (آفازی)

۱۱- بیماریهای ستون فقرات شامل درد گردن و کمر ناشی از فشار دیسک روی نخاع یا اسپاسم عضلات

۱۲- بیماریهای درگیر کننده میلین عصب مثل ام اس (MS )

۱۳- اختلالات اعصاب محیطی مثل انواع نوروپاتی که با علائمی همچون گز گز و گرفتگی و بیحسی اندامها بروز می کند.

۱۴- انواع بیماریهای عضلات شامل میوپاتی های التهابی و مادرزادی

۱۵- اختلالات خواب شامل بی خوابی و نداشتن خواب عمیق و موثر

لازم به توضیح است بیماریهایی که ناشی از اختلال ارگانیک سیستم عصبی مرکزی و محیطی نیستند و در طبقه بندی بیماریهای روح و روان قرار می گیرند مثل افسردگی، اضطراب، استرس، وسواس و … اصولا مربوط به حوزه تخصص روانپزشکی هستند ولی انواع خفیف آنها که به خصوص می تواند موجب سردردهای تنشی شود توسط متخصص مغز و اعصاب درمان می شود.

enamad