کدنویس قالب وردپرس افزونه وردپرس
تشخیص نوع سردرد
تشخیص نوع سردرد
2018-11-18
توصیه‌های مفید برای کنترل سردرد
توصیه‌های مفید برای کنترل سردرد
2018-11-18
نمایش همه

چگونه با بیمار در حال تشنج برخورد کنیم؟

چگونه با بیمار در حال تشنج برخورد کنیم؟

حملات تشنجى در اثر فعالیت ناگهانى سلولهاى یک قسمت از مغز ایجاد می شود .
در نوع تیپیکتشنج ،این امواج مغزى بسرعت به قسمتهاى دیگر معز منتشر می شود و فرد دچار تشنج همراه با کاهش سطح هوشیارى می شود.این امواج مغزى در نوارمغز بیمار که توسط متخصص مغز و اعصاب تفسیر میشود دیده میشود.

انواع تشنج

تشنج انواع مختلفى دارد ولى منظور ما در اینجا نوع تونیک کلونیک جنرالیزه (صرع بزرگ) است که در آن بیمار در طى حمله به طور ناگهانى دچار بالا رفتن سیاهى چشمها، خشک شدن بدن، حرکات لرزشى اندامها، قفل شدن و کف کردن دهان، سیانوز و کاهش سطح هوشیارى می شود.در صورتیکه حملات تشنجى تکرار شونده باشند به آن صرع یا اپى لپسى گفته می شود.

کارهایی که در برابر تشنج باید انجام داد؟

ممکن است شما هم با فردى که دچار حمله تشنجى شده مواجه شوید، در این صورت چه کارهایى باید و چه کارهایى نباید انجام دهید؟

١-سعى کنید وحشت زده نشوید و خونسردى خود را حفظ کنید.

٢-بیمار را به پهلو بچرخانید؛ این مانور باعث می شود تنفسش راحتتر شده و به باز شدن مجراى تنفسی او کمک مى کند ،در ضمن هر گونه پوشش تنگ او مثل کراوات را شل کنید.

٣-با جابه جا کردن وسایل منزل و اشیاى سخت اطراف بیمار ، به هنگام حمله او را از مصدوم شدن حفظ کنید.

۴-حتى الامکان او را تکان ندهید مگر اینکه در خطر صدمه باشد مثلا در نزدیکى آتش یا بر روى پلکان

۵-مراقب باشید به او صدمه وارد نشود ،مثلاً با گذاشتن کوسن،بالشت،ژاکت یا کت تا شده زیر سر

۶-او را ترک نکنید تا زمانى که حمله تمام شود و کاملاً بهبودى یابد؛ مدت زمان حمله تشنج را از شروع تا پایان حمله تایم بگیرید.

٧-تنها اقدامى که به طور قطع نباید انجام دهید سعى در گذاشتن چیزى بین دندانهایش است ،این اقدام خطرناک بوده و مى تواند باعث صدمه قابل ملاحظه اى به دندان هایش شود و هم چنین ممکن است دست شما به شدت گاز گرفته شود.

 چگونه با بیمار در حال تشنج برخورد کنیم؟

٨-به هیچ عنوان در حین حمله و یا حتى بلافاصله بعد از ختم حمله، آب، نوشیدنى و حتى داروهاى فرد را تا وقتى کاملا هوشیار نشده به او نخورانید.

٩-سیلى زدن، آب پاشیدن، تنفس دهان به دهان و فشار روی قفسه سینه ممنوع است.

١٠-سعى نکنید جلوى حرکات غیر عادى را در جریان حمله شدید بگیرید.

١١-پس از یک حمله شدید ،بیمار نیاز به استراحت دارد .قبل از اینکه فرد به سر کار خود برگردد به او استراحت بدهید

١٢-کبود شدن لب هاى بیمار در حین حمله تشنج، به علت کمبود اکسیژن خون است و به تنهایی خطرناک نیست و تنها در حملاتى که حمله تشنج طى چند دقیقه خود به خود تمام نشود نیاز به رساندن بیمار به اورژانس دارد.

پس از تمام شدن تشنج تونیک کلونیک ممکن است فرد به خواب برود که تا نیم ساعت هم طول بکشد ؛این حالت طبیعى است ،بگذارید هر قدر که مى خواهد بخوابد.

بنابراین:

چنانچه خطرى بیمار را تهدید نمى کند، بگذارید حمله روند طبیعى خود را طى کند و در صورتیکه حمله تشنج بیشتر از پنج دقیقه طول کشید و یا اولین تشنج بیمار بود حتما با اورژانس تماس بگیرید.(مرحله گیجى و خواب آلودگى بعد از تشنج که مرحله post ictal نامیده میشود ممکن است تا بیست دقیقه طول بکشد و طبیعى است)

.*بدیهى است پیگیرى مناسب با مراجعات متناوب به متخصص مغز و اعصاب و مصرف منظم داروهاى تجویز شده ،کنترل بهتر حملات تشنجى را در بر خواهد داشت

enamad