کدنویس قالب وردپرس افزونه وردپرس
سکته مغزی چیست؟
سکته مغزی چیست؟
2018-11-18
درمان دارویی سردردهای میگرنی
درمان دارویی سردردهای میگرنی
2018-11-18
نمایش همه

چگونه از سکته مغزی پیشگیری کنیم؟

چگونه از سکته مغزی پیشگیری کنیم؟

پرهیز از ریسک فاکتور، تغییر سبک زندگی و فعالیت روزانه منظم کمک می کند در صورت بروز (TIA) یا استروک، ویزیت های منظم و اقدامات لازم که توسط متخصص مغز و اعصاب انجام می شود جهت پیشگیری از سکته مغزی بعدی قویاً توصیه می شود.

*کنترل فشار خون یکی از مهمترین راه های پیشگیری از سکته مغزی است. ورزش، کاهش استرس، کاهش وزن و کاهش مصرف نمک وهمچنین در صورت لزوم مصرف داروی تجویز شده توسط پزشک متخصص در کنترل فشار خون موثر است.

*کاهش کلسترول و چربی اشباع شده رژیم غذایی، کاهش چربی موجود در غذا به خصوص نوع اشباع شده ممکن است پلاک های چربی دیواره عروق مغز را کاهش دهد همچنین مصرف داروی کاهنده کلسترول مثل استاتین، هم موثر است.

*ترک سیگار

*کنترل دیابت

*کاهش وزن که خود باعث پیشگیری از بروز (HTN) (فشار خون بالا)، دیابت وبیماری های کاردیو و اسکولا می شود. تحقیقات نشان داده اند که کاهش ۵ کیلوگرم وزن فشار خون و کلسترول خون را تا حد زیادی کاهش می دهد

چگونه از سکته مغزی پیشگیری کنیم؟

*مصرف میوه و سبزیجات،روغن زیتون،آجیل

*ورزش روزانه به مدت ۳۰ دقیقه تا حد زیادی ریسک سکته مغزی را کاهش می دهد.

*کاهش مصرف الکل وترک مواد مخدر و سیگار و مواد محرک مانند کوکائین و شیشه قویاً توصیه می شود.

*دارو هایی که توسط متخصص مغز و اعصاب جهت جلوگیری از سکته مغزی در بیمارانی که کاندید دریافت دارو هستند تجویز می شود شامل آنتی پلاکت ها مثل آسپرین، کلوپیدگرول و پلاویکس می باشند از تجمع پلاکت ها که باعث ایجاد لخته درجدار عروق می شود پیشگیری می کند.

در مواردی هم ممکن است پزشک متخصص مغز و اعصاب از داروهای رقیق کننده خون قویتر مثل وارفارین وهپارین استفاده کند که البته بسته به شرایط زمینه ای بیمار تجویز می شود مثلا در مواردی که بیمار همزمان نامنظمی ضربان قلب(ریتم AF) دارد.

در مراکز مجهز به واحد استروک (STROKE UNIT) تخصصی، در چند دقیقه اول پس از بروز سکته مغزی در شرایط خاص می توان از تزریق مستقیم داروهای لیز کننده لخته خون مثل استروپتوکیناز (SK) به داخل رگ بسته شده استفاده کرد و سریعا خون رسانی را به حالت نرمال برگرداند. با این روش احتمال بروز عوارض برگشت ناپذیر کمتر می شود ولی استفاده وتجویز این دارو کاملا تخصصی است و شرایط خاص نیاز دارد

*با توجه به موارد ذکر شده و این که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، توصیه می شود تمام افرادی که فاکتور های خطر سکته مغزی را دارند تحت نظر متخصص مغز و اعصاب، معاینات نورولوژیک و اقدامات پیشگیری کننده مثل سونوگرافی داپلر عروق ترانس کرانیال و کاروتید (TCD&ECD) انجام می دهد.

enamad